De zeventienjarige America Singer (ik-figuur) en haar kunstenaarsfamilie behoren tot een van de armste kasten van het koninkrijk Illea. De kansen keren als America zich aanmeldt voor een selectieprogramma waaruit de kroonprins zijn toekomstige vrouw moet kiezen.

In dit tweede deel van de Selection-trilogie is America een van de nog slechts zes potentiële huwelijkskandidates die aan het hof verblijven, de zogeheten elite. De troon lijkt binnen handbereik. Maar de heldin – voorheen toch een charismatische jongedame met pit – weet zich geen raad met haar heen en weer slingerende gevoelens. Met alle gevolgen van dien: haar wispelturige buien brengen haar voorkeurspositie bij de prins in gevaar.

Terwijl het voorgaande deel, 'De selectie', tot het einde toe verraste en veelbelovend was, teert de Amerikaanse Kiera Cass in dit vervolg vooral op eerdere ontwikkelingen. Over de geheimzinnige wereld waarin het verhaal zich afspeelt, de Verenigde Staten in een verre toekomst, onthult ze weinig nieuws. Het prachtige omslag trekt wel meteen de aandacht.

Geschikt voor meisjes vanaf ca. 14 jaar.

Details

'De elite'
Kiera Cass
Van Goor, 2014
ISBN 978 90 00 33836 8

Deze recensie werd geschreven in opdracht van NBD Biblion.